Manuele neurotherapie

zenuw-flyer

“It’s the nerve that hurts,
so treat the nerve”
― David Butler

Klassieke voetreflexologie werkt via de zenuw- en energiebanen. Bij zenuwreflexologie wordt er ook via de voeten op het zenuwstelsel gewerkt, hierbij zijn de impulsen preciezer en directer. Dit komt doordat je met zenuwreflexologie één enkele zenuw of één zenuwstructuur kunt bereiken. Het gevolg is een directe verandering in die zenuwen of structuren.

De pijn die de persoon ervaart én de pijnverwerking door het zenuwstelsel worden bij deze behandelmethode centraal gesteld. Vanuit deze pijn wordt beredeneerd en gehandeld volgens het pijnfysiologisch-holistisch concept (van MNT-NR International).

zz-schema

Pijn is een “onaangenaam emotioneel gevoel” opgewekt ten gevolge van weefselbeschadiging of disfunctie of opgewekt ten gevolge van emotionele en/of andere processen in diverse hersenkernen. Zenuwen, spieren, organen, hormonen, hersenen en psyche spelen bij het in stand houden van pijn allemaal een rol. Het aanhouden van pijn op een bepaalde plaats in het lichaam kan gevolgen hebben voor het functioneren van andere delen van het lichaam. Maar het tegengestelde is ook mogelijk, zo kan het verminderd functioneren van een orgaan elders in het lichaam pijn veroorzaken.

Zenuwreflexologie is heel goed combineerbaar met tal van andere ondersteuningsvormen, maar kan ook als een opzichzelfstaande ondersteuningsvorm gebruikt worden.

Meer informatie vind je op www.mnt-nr.com