Over Heleen

Dag bezoekers

Ooit droomde ik van een job als wetenschapper in de klinische scheikunde. Na het behalen van mijn diploma, ging ik enkele jaren aan de slag als laborante. Naast de vaste werkuren verdiepte ik me na de geboorte van mijn kinderen in natuurvolkeren en hun zienswijze. Hun opvattingen over helende krachten kon ik aanvoelen als iets dat binnen mij resoneerde.

Na een herbronning oriënteerde ik me als medisch pedicure en niet veel later kwam ook voetreflexologie op mijn pad. De boeiende Oosterse zienswijze tegenover gezondheid leunde aan bij de denkwereld van de natuurvolkeren. Het menselijke lichaam en meer bepaald de voeten werden zo een passie waarin ik me blijf verdiepen. De voeten zijn namelijk een zeer belangrijk lichaamsdeel waardoor het lichaam gestimuleerd kan worden.

Kleurpunctuur ben ik ook gestart via de opleiding "Licht en kleur op de voet". Peter Mandel combineert de oosterse filosofie met de westerse wetenschap en zo is mijn verhaal rond.

Ik ben lid van Naturopatica, een wettig erkende beroepsvereniging voor naturopaten. Een naturopaat is iemand die op een natuurlijke manier het zelfgenezend vermogen van cliënten helpt te ondersteunen en bevorderen. Het therapeutische proces kan gaan van het bevorderen van ontspanning, over het uitnodigen van openheid, tot het stimuleren van ontgifting, of het opnemen van nieuwe informatie die beter bij die persoon past.
Een naturopaat die geen arts is, mag geen diagnoses stellen. Alles wat er geschreven of gezegd wordt moet als een advies beschouwd worden.